Filme si Carti, Lifestyle

Top 10 Carti Osho

osho carti

Bhagwan Sri Rajneesh, cunoscut sub numele de Osho, este figura reprezentativa a spiritualitatii indiene si unul dintre cei mai cunoscuti lideri spirituali ai secolului XX.Osho rastoarna tiparele clasice de gandire, provocandu-ne la o permanenta punere sub semnul intrebarii a certitudinilor si la un proces de constientizare de sine.bucuria-fericirea-care-vine-din-interior

Cartile din seria „Osho“ reunesc extrase din raspunsurile lui Osho date discipolilor sai privitor la cele mai importante probleme pe care si le pun oamenii interesati de stiinta transformarii de sine si de o spiritualitate adaptata la provocarile cotidiene ale vietii contemporane.

Osho nu are ceea ce poate fi numit o opera scrisa, el nu a scris propriu-zis nicio carte. Cartile publicate sub numele sau sunt transcrieri ale discursurilor sale, datorate discipolilor sai. In timpul vietii sale, aceste transcrieri au fost facute sub indrumarea si atenta sa supraveghere.

Discursurile lui Osho acopera domenii foarte largi ale cunoasterii, de la psihologie la filosofie, fara sa constituie propriu-zis un sistem, deoarece Osho insusi a fost impotriva oricarui sistem de gandire.

Osho Carti – Top 10 cele mai citite carti Osho

1. Bucuria. Fericirea care vine din interior

Venim cu mâinile goale, și vom pleca tot cu mâinile goale, așa că ce rost are să avem pretenție la atât de multe între timp? Însă noi asta știm, asta ne spune lumea: Posedă, domină, dispune de mai mult decât au alții. Poate fi vorba de bani, sau poate fi vorba de merite, nu contează. Important e să fii foarte deștept, altfel vei fi exploatat.
Autor: Osho

2. Intimitatea. Increderea in sine si in celalalt

Cauti ceva vag ,crezi ca e in bani, in putere, in prestigiu, in respectabilitate. Dar pe urma vezi oameni respectabili, oameni puternici care si ei cauta. Si mai vezi si oameni extraordinar de bogati care cauta si ei; cauta pana la sfarsitul vietii. Prin urmare, bogatia nu ajuta la nimic, puterea nu ajuta la nimic.
O carte care merita sa stea la tine in biblioteca – Intimitatea. Increderea in sine si in celalalt

3. Libertatea. Curajul de a fi tu insuti

Pentru ca individul sa fie liber, societatea trebuie sa nu mai existe. Pentru ca individul sa traiasca, societatea trebuie sa moara. Societatea, prin legile si insitutiile ei constituie un mare hop pe drumul inspre evolutie. Legile sunt create pentru ca noi nu mai suntem la stadiul de animale dar nu am ajuns inca nici la stadiul de om. Suntem intre, oscilam. Oamenii care au ajuns la umanitatea deplina nu au nevoie de legi: ei sunt Buddha, Isus, Lao Tzu,s.a.

4. Intuitia. Cunoasterea de dincolo de logica

Dacă intuiţia ar veni prin raze sau unde, am putea fabrica un instrument pentru a le capta. Însă nici un instrument nu poate capta intuiţia, pentru că nu e un fenomen ondulatoriu. Nu e deloc un fenomen; este doar un salt de la nimic la existenţă. Exact asta înseamnă intuiţia, de asta raţiunea o neagă. Raţiunea o neagă din cauză că e incapabilă s-o întâlnească.

5. Constientizarea. Cheia pentru a trai in armonie
„Ai vazut cat de atent e un cerb in padure, cat de atent merge? Pasarea care sta in copac urmareste cu multa inteligenta ce se intampla in jur. Daca te indrepti spre ea, te lasa sa te apropii pana la o anumita distanta. Daca depasesti cu un pas acea distanta, pasarea isi ia zborul. „
Autor: Osho

Daca iti place autorul Osho, poti gasi mai multe carti scrise de el in aceasta

6. Moral, imoral, amoral. Ce este bine si ce este rau?

Primul lucru nu e să fii moral sau bun sau virtuos: cel mai important lucru e să meditezi, ca să‑ţi poţi găsi o luminiţă în interiorul tău şi să începi să trăieşti în concordanță cu lumina aceea.“
„O moralitate ce vine în urma unui mare efort e imorală. O moralitate ce vine fără efort e singura moralitate care există.“

7. Creativitatea. Descatusarea fortelor interioare

”Nebunul viseaza, dar visul lui o sa fie distructiv pentru sine. Creatorul viseaza si el, dar visul lui o sa imbogateasca lumea.Ma gandesc la Michelangelo. Intr-o zi trecea prin piata unde se vindea marmura de toate felurile, si a vazut un bloc de marmura frumoasa, asa ca a intrebat cat costa.

Proprietarul a spus: ,,Daca vrei piatra asta , poti s-o iei gratis, caci sta pe aici si ocupa locul. In doisprezece ani nimani n-a intrebat de ea. Nici eu nu vad sa existe vreun potential in piatra asta”.

Autorr: Osho

8. Calatoria devenirii umane. Putem gasi fericirea in existenta mundana?

Omul este o punte, spune Osho, intre animal si divinitate, iar constientizarea acestui aspect dual al nostru este ceea ce ne face oameni. Dar ne face totodata si nelinistiti, plini de conflicte, si atat de des penduland intre egoism si generozitate, iubire si ura, fragilitate si putere, speranta si disperare.

9. Inteligenta. Reactioneaza creativ la prezent

” Mintea e o binecuvantare atunci cand e insotita de meditatie, altfel e un blestem. Adauga-i fiintei tale meditatie si blestemul dispare, blestemul insusi devine binecuvantare; e o binecuvantare deghizata.”

10. Inocenta, cunoastere si uimire. Ce s-a intamplat cu sentimentul de uimire pe care il aveam cand eram copil?

„Cunoştinţele tale sunt doar o modalitate de a ignora adevărul. Renunţă la ignoranţă – şi la ignoranţă nu se poate renunţa acumulând şi mai multe cunoştinţe. Cunoştinţele sunt o barieră în calea cunoaşterii.“

Autor: Osho

Sursa Bio. – Citeste mai mult: https://ro.wikipedia.org/wiki/Osho

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *