Diete

Dieta nordica

dieta nordica

Originala si buna pentru sanatate, dieta nordica si-a dovedit deja eficienta in Scandinavia.Dieta nordica are din ce in ce mai multi adepti.

Principiul acestei diete este simplu: privilegierea unei alimentatii mai sanatoase datorita alimentelor bogate in antioxidanti, vitamina D si in Omega 3 pentru o stare mai buna de sanatate si pentru pierderea in greutate.

In materie de nutritie o noua tendinta este data de dieta nordica, care preconizeaza o alimentatie mai sanatoasa si bogata in nutrienti buni pentru sanatate, eliminand alimentele industriale.O dieta asemanatoare dietei Okinawa cu diferenta ca aceasta este originara din Nord.

dieta nordica

Principiile dietei nordice

Aceasta dieta privilegiaza alimentele care se gasesc cu usurinta in tarile de nord si care poseda o multime de beneficii asupra sanatatii.

Astfel, pestele (gras sau slab), carnea de mistret sau fructele rosii se pot consuma fara moderatie datorita aporturilor importante de Omega 3 (care protejeaza arterele), de fibre (excelente pentru reglarea tranzitului) si proprietatilor antioxidante (pentru a lupta eficient impotriva procesului de imbatranire) si in Vitamina D (pentru o mai buna fixare a calciului in oase).Totul completat bineinteles cu fructe si legume de sezon.

In ceea ce priveste alimentele de eliminat, lista cupride alimente industriale, in special semipreparatele dar si zaharurile si feculentii, fara sa uitam de alcool care trebuie evitat cu orice pret.

Dieta nordica: avantaje.

Departe de a fi restrictiva, dieta nordica vine cu un numar mic de alimente interzise ceea ce evita senzatia de frustrare.Riscul de a suferi de foame este si el redus deoarece mai multe alimente pot fi consumate in voie, proteinele in special.Dieta nordica nu provoaca carente.

Dieta nordica: dezavantaje.

Singurul inconvenient ar putea fi dat de lipsa zaharului din alimentatie care risca sa ii descurajeze pe gurmanzi.

Dieta nordica nu este limitata in timp, reprezinta un adevarat stil de viata.

Atentie !

Dietele si sfaturile prezentate pe acest site nu reprezinta servicii medicale si nu inlocuiesc recomandarile medicului.In orice problema de sanatate ce necesita un diagnostic sau tratament medical, va recomandam sa apelati la servicii medicale specializate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *