Frumusete, Manichiura

Ce este si cum se aplica oja semipermanenta

oja semi

Stiai ca poti avea unghii superbe, de un rosu intens, iar culoarea poate sa reziste pana la 3 – 4 saptamani?  Cine nu-si doreste sa aibă o manichiura perfecta aproape o luna?

Manichiura semipermanenta ramane pe unghii vreme indelungata, nu afecteaza unghia si isi pastreaza luciul si culoarea pana la 4 saptamani.

Ce este oja semipermanentă?

Oja semipermanenta, Gel Lac sau oja permanenta cum mai este numita este un hibrid intre un gel si un lac de unghii, care se usuca la lampa uv si seamana foarte mult cu lacul de unghii.

manichiura semipermanenta

Diferenta dintre oja semipermanenta si oja normala

Diferenta dintre oja semipremanenta si cea normala este ca oja semipremanenta are in plus o stralucire speciala si o textura mai rezistenta.Oja semipermanenta isi pastreaza culoarea si ramane intacta pana la 4 saptamani, chiar daca speli vase sau faci curatenie.

Diferenta dintre aplicarea ojei normale si a celei semipermanente consta in faptul ca oja semipermanenta necesita un procedeu care include si folosirea unei lampi cu raze UV.

Din acest motiv, manichiura semipermanenta se realizeaza doar la saloanele de manichiura sau acasa, in cazul in care aveti un astfel de aparat.Recomandat ar fi un kit pentru oja semipermanenta, deoarece contine toate produsele necesare pentru manichiura semipermanenta, inclusiv lampa UV cat si produse pentru indepartarea ojei semipermanente.

Poti comanda acum un astfel de

Avantajele ojei semipermanente

Manichiura cu oja semipermanenta rezista mai mult in comparatie cu un lac de unghii obisnuit.Oja semipermanenta se aplica foarte usor si rapid, maxim 45 de minute.Se poate aplica peste gel uv si poate fi folosita atat pentru unghii scurte cat si pentru unghii foarte lungi.

Oja semipermanenta nu afecteaza unghiile, dimpotriva, este recomandata femeilor care au unghii exfoliate sau casante, deoarece poate sa contina vitamine astfel poate sa fie benefic pentru unghii.Oja semipermanenta protejează unghia naturala o ajuta sa crească si o intareste.

Imi pot face manichiura semipermanenta acasa ?

Da desigur, poti face acest lucru si acasa insa vei avea nevoie de un kit pentru oja semipermanenta ce include un primer, o baza, oja in nuanta preferata si un top coat cu rolul de a oferi stralucire si luciu unghiilor precum si o lampa uv.

Kitul pentru oja semipermanenta contine toate produsele necesare pentru manichiura semipermanenta, inclusiv lampa UV cat si produse pentru indepartarea ojei semipermanente.

Cum se aplica oja semipermanenta

1. Dupa efectuarea manichiurii clasice(taierea cuticulei)se degreseaza unghia (recomand un degresant special,nu lamaie sau alcool).

2. Se aplica un strat de baza numit si “Base Coat” acest strat este un lac transparent si totodata intaritor care ajuta la aderenta lacului de unghii si prelungeste rezistenta lui.

3. Se aplica oja in doua straturi subtiri(se recomanda ca oja sa fie foarte bine intinsa pe unghie si sigilata la fiecare strat aplicat) Dupa aplicarea ultimului strat, asteptati sa se usuce si apoi aplicati Top Coat.

4. Se aplica un Top Coat care practic reprezinta sigilarea finala a ojei(exista topuri care dau stralucire ojei si exista topuri care confera un aspect mat) Acest strat ofera manichiurii semipermanente un aspect foarte lucios, protejeaza lacul si prelungeste rezistenta lui.

Mai jos aveti un tutorial video care prezinta acest in detaliu acest procedeu, de la pregatirea unghiei si pana la aplicarea lacului.

Manichiura cu oja Semipermanenta pas cu pas

Efectuarea manichiurii clasice:

1. Impingi cuticula cu instrumentul special pentru cuticule
2. Cureti resturile de cuticula moarta cu ajutorul frezei electrice si a bit-ului special pentru indepartarea cuticulei.
3. Se matuieste unghia cu o pila buffer 80/120
4.Indepartezi praful cu peria pentru desprafuire

Aplicarea stratului de baza numit si “Base Coat”>

1. Aplici un strat de base gel, polimerizezi in lampa uv 2 minute
2. Pentru a realiza in conditii optime transferul foliei, este necesara curatarea stratului de dispersie lasat de oja color cu un pad cu cleaner
3. Aplici lipici pentru magic foil, in forma si pe portiunea de unghie dorite.Necesita uscarea la aer 2…3 minute

4. Decupeaza bucatele de Magic Foil.Dupa ce lipiciul e suficient de uscat, aplici folia de transfer, presand bine cu degetul.Pentru a realiza transferul uniform te poti ajuta de o pila buffer.
5. Conturezi folia cu o bordura pictata cu gel pentru pictura negru apoi polimerizezi 2 min.

Se aplica un strat Top Coat

1. Aplici un strat de Top coat si apoi usuci in lampa uv 2 min.Fixezi cu cleaner si matuiesti unghia cu pila buffer

2. Realizezi pictura funditei cu ajutorul vopselelor acrilice: alb, negru si rosu
3. Cand pictura se usuca aplici un nou strat de Top coat.Polimerizezi 2 min. in lampa uv, fixezi unghia cu cleaner, aplici ulei de cuticule si masezi

Acesta este rezultatul final

manichiura

 

Dezavantajele ojei semipermanente

Oja semipermanenta trebuie aplicata in saloane de manichiura pentru ca necesita un lampa UV sau lampa LED.Un alt inconvenient la oja semipermanenta este rezistenta acesteia la dizolvantii obijnuiti.Pentru indepartarea ojei semipermanente este nevoie de o solutie speciala.

Indepartarea ojei semipermanente

Indepartarea ojei semipermanente nu cauzeaza subtierea unghiilor, nici exfolierea acestora, substanta folosita fiind imbunatatita cu ulei si vitamine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *