Dieta Disociata, Diete

Dieta Disociata

regimul disociat

Dieta disociata este printre cele mai folosie diete de slabit pe plan mondial avand trei mari calitati: slabeste rapid, nu este restrictiva si nu are efecte adverse importante.

Dieta disociata nu este restrictiva, nu induce stari de oboseala si somnolenta, nu provoaca dezechilibre metabolice.Aceasta dieta de slabit presupune consumul unei sigure categorii de alimente intr-o zi. Este important sa tineti cont de cele trei mese principale ale zilei si sa nu depasiti 2000 calorii pe zi.

regimul disociatIntr-o dieta disociata poti sa consumi: carne, oua, produse lactate, fructe, legume, peste, dar trebuie evitate produsele cu exces de grasimi, dulciurile sau produsele cu indice caloric ridicat.

Regula principala a dietei este sa nu combinati alimentele ce contin o cantitate cresuta de carbohidrati cu cele care contin preponderent proteine sau glucide.

Poti tine o dieta disociata impartind alimentele in mai multe zile, ex: 1 zi legume, 1 zi de fructe, 1 zi de lactate si alta de carne sau o dieta disociata pe fiecare masa in parte.

Cu dieta disociata puteti slabi pana la 3-4 Kg pe saptamana sau mai mult, in functie de varianta de dieta pe care o urmezi.

Pentru a avea succesul dorit este de preferat ca o astfe de dieta de slabit sa fie insotia de un stil de viata sanatos care sa cuprinda eliminarea pe cat posibil a stressului, un program de odihna generos si sport.

Cateva minute de exercitii fizice pe zi, tonifica musculatura si canalizeaza energia, oferindu-va o stare de bine care se prelungeste pe tot parcursul zilei.

Dieta disociata nu este recomandata pe termen lung din cauza efectelor negative pe care le are asupra organismului ca urmare a privarii de elemente nutritive pretioase.Dupa maxim 14 zile de dieta este bine sa faci o pauza, in timpul careia sa te hranesti echilibrat, fara a face abuz.

Regimul Disociat

Stresul, alimentatia necorespunzatoare, lipsa odihnei, reprezinta factorii cauzatori ai obezitatii. Din pacate obezitate nu este doar o problema estetica ci si o adevarata problema de sanatate, care afecteaza din ce in ce mai multe persoane.

regimul disociatPentru a scapa de grija kg in plus, iata un regim alimentar disociat, care consta in consumul alimentelor dintr-o singura categorie nutritionala pe zi.

Regimul disociat, este o metoda simpla, economa si mai ales eficient de a slabi intr-un mod sanatos. Nutritionistii afirma ca tinand un asemenea regim alimentar vom putea slabi pana la 5 kg pe saptamana.

Se considera ca, daca organismului i se da proteine, glucide si lipide in cadrul aceleasi mese, el va alege calea cea mai simpla de a produce energie, adica va arde o parte din lipidele si glucidele oferite, depozitandu-le pe restul.

In regimul disociat, organismului i se ofera alimente bogate intr-un singur tip de nutrimente, obligandu-l sa apeleze la depozitele proprii pentru generarea de energie. Astfel, vazand cu ochii, surplusul de grasime va disparea.

Pentru a avea succes, regimul disociat, trebuie insotit de un regim de viata sanatos care consta in eliminarea stresului, renuntarea la vicii, un program de odihna bine stabilit si mai ales respectarea meselor principale.

Intr-un regim disociat,consumati alimente in ordinea urmatoare:

Luni: Consumati produse lactate, in orice cantitate si sub orice forma.

Marti:Este recomandat sa consumati legume. Puteti sa va puneti la munca imaginatia si sa creati cele mai indite salate sau buchete de legume la cuptor.

Miercuri: Puteti consuma carne, fiarta, la gratar sau cuptor dar in niciun caz prajita.
Este interzis consumul de carne de porc.

Joi: Delectati-va cu fructe. Puteti alege orice fruct dorit, in orice cantitate. De asemenea puteti prepara delicioase salate de fructe insa fara frisca sau alte adaosuri.

Vineri: Va recomadam sa consumati peste. Unul dintre cele mai sanatoase alimente, benefic nu doar pentru slabire ci si pentru mentinerea in limite normale a altor parametrii.

In week-end puteti alege cate o categorie alimentare din timpul saptamanii.
La sfarsitul celor 7 zile de regim disociat, veti observa minunea, simtindu-va din nou bine in pielea dvs.

Atentie !

Dietele si sfaturile prezentate pe acest site nu reprezinta servicii medicale si nu inlocuiesc recomandarile medicului. In orice problema de sanatate ce necesita un diagnostic sau tratament medical, va recomandam sa apelati la servicii medicale specializate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *