Haine, Shopping

Ie traditionala romaneasca

modele de ie

Fiecare ie este o poveste despre spiritul feminin.Pe vremuri, femeile lucrau si o jumatate de an la o ie.Cel putin o data pe an fiecare femeie de la sat trebuia sa apara cu o ie noua la sezatorile organizate pe acele vremuri.

Orice model autentic de ie brodata manual se fabrica din panza topita de in.Aceasta panza este cusuta cu bumbac sau matase, in diverse de modele si culori.

La fel ca in trecut si in zilele noastre femeile continua sa faca ii brodate manul cu pasiune si daruire cu care o faceau acum zeci de ani.Ia este un articol vestimentar foarte comod iarna si foarte racoroasa vara,care se poarta indiferent de sezon.

O ie brodata manual se realizeaza in 2-3 saptamani, munca depusa fiind una extrem de solicitanta prin nivelul de detaliu si acurateatea cu care trebuie lucrat fiecare centimetru a modelului ales.

Rezultatul este de fiecare data o ie brodata manual unica, care poate sa isi gaseasca locul in orice colt din lume, ducand astfel un pic din imaginea traditiei romanesti peste tot.

De unde cumpar o ie traditional romaneasca ?

In prezent numeroase creatoare populare au pastrat traditia si indelitnicirile parintilor, in  zona Breaza si satele din jurul acesteia.

Totusi daca nu vrei sa faci un drum pana la Breaza, exista modele de ie traditional romaneasca si in magazinele online.

Majoritatea acestor modele de ie sunt confectionate din bumbac, insa am gasit ce comercializeaza ie traditionala romaneasca din panza topita.

Pentru ca pretul la modelele de este undeva intre 400 si 600 lei, noi am ales 20 de modele de ie traditional romaneasca mai ieftine realizate din bumbac, cu preturi intre 120 si 230 lei.

O ie brodata manual este o piesa obligatorie in garderoba oricarei femei, fara nici o legatura directa cu portul popular.Ia este un obiect vestimentar in tendinte ,pe care o putem asorta cu o fusta, cu o pereche de pantaloni sau pur si simplu cu o pereche de cizme si o curea, o ie brodata va atrage intotdeauna atentia atat prin unicitatea sa, dar si prin elementele de design care o fac extrem de actuala.

In plus fata de cele mentionate, ia este un obiect vestimentar foarte lejer si confortabil de purtat, iar calitatea materialului o face indispensabila in zilele toride de vara.

In concluzie, o ie brodata din bumbac te va scoate intotdeauna din anonimat, fiind un element de autenticitate si calitate, caracteristici intalnite din ce in ce mai rar la majoritatea produselor actuale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *