Lifestyle, Prajituri Delicioase

Prajitura Greta Garbo

Prajitura Greta Garbo este una din cele mai delicioase prajituri,este o prajitura simpla, rapida care datorita aspectului si a gustului sau inconfundabil poate fi servita ca desert in orice imprejurare.

Pentru a prepara acesta delicatese aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • Pentru aluatul foitelor:Prajitura Greta Garbo
    • 500 g Faina Alba
    • 200g Unt
    • 2 Oua
    • 250ml. Smantana groasa (20% grasime)
    • 100g Zahar
    • 30g Drojdie
    • 1/2 Lingurita de sare
    • Coaja de Lamaie (rasa) cantitate dupa gustul fiecaruia

Prepararea aluatului

Se pune intr-un bol drojdia cu cele 100g de zagar si le amestecam pana devine o pasta.Apoi intr-un recipient mai mare adaugam untul care a stat in prealabil la temperatura camerei cel putin o jumatate de ora (nu din frigider) peste care adaugam ouale „intregi”,se amesteca cele doua ingrediente apoi adaugam smantana,sarea,coaja de lamaie si drojdia.

Omogenizam bine toate ingredientele dupa care adaugam faina treptat.Se lasa aluatul la dospit circa 10-15 minute.In timp ce lasam aluatul sa dospesca pregatim umplutura pentru prajitura.

  • Ingrediente pentru umplutura:
    • Un borcan de Dulceata,Gem de 400g (dulceata poate fi de orice fel ,dupa preferinte)
    • 750 g miez de Nuca
    • 1/4kg Zahar pudra
    • 1 plic Zahar vanilat

Adaugam intr-un vas dulceata ,nuca , zaharul si plicul de zahar vanilat.Se amesteca pana se topeste zaharul.Urmatorul pas este asezare si pregatirea pentru copt.

Pregatirea pentru copt

Se amesteca aluatul din nou si se imaparte in mod egal in 4 parti egale,pe un blat tapetat cu putina faina se intinde prima foita.

Folsim o tava normala pe care o ungem cu putin ulei sau de prefetat unt, tapata cu putina faina.Punem foita in tava peste care adaugam umplutura de gem (umplutura se imparte in 3 parti) apoi se continua procedeul, foiata-umplutura (deasupra trebuie sa fie aluat pentru ca la sfarsit sa adaugam glazura).

Se introduce prajitura in cuptorul incalzit bine in prealabil,la 170-180grade.Se lasa la copt 40 min.prajitura

  • Pentru glazura:
    • 100g Zazar
    • 30g Cacao
    • 50ml Apa
    • 30g Unt

Pregatirea glazurei se face in bain-marie.Se topeste zaharul,untul si cacaoa in 50ml de apa,dupa care se toarna peste prajitura bine racita.

Dupa ce s-a intarit glazura se taie cubulete si se serveste.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *