Evenimente, Lifestyle

10 Recorduri doborate de complexul Therme Bucuresti

palmieri

Cu o investitie de 50 de milioane de euro si o suprafata totala de 250.000 mp, complexul Therme Bucuresti poate sa gazduiasca 4.000 de persoane simultan in cele 3 zone diferite (Galaxy, Elysium si The Palm ).

Complexul Therme „plaseaza Bucurestiul pe harta capitalelor cu traditie in utilizarea apelor termale: Roma, Viena, Budapesta” si reuseste sa doboare mai multe recorcorduri demne de luat in seama.

Therme Bucuresti

  1. Cel mai mare complex de wellness si relaxare din Europa

Suprafata constructiei de peste 30.000 mp, alaturi de suprafata totala de peste 250.000 mp, face din Therme Bucuresti cel mai mare complex de wellness si relaxare din Europa.

In saunele de la Therme se pot relaxa simultan 300 de persoane iar de piscinele centrului pot beneficia peste 1.500 de persoane in acelasi timp.Capacitatea totala a restaurantelor este de 700 de locuri iar parcarea centrului dispune de aproximativ 1.800 de locuri de parcare.

Prezentare Video Therme Bucuresti

2.  Cea mai mare gradina botanica din România

Cu peste 800.000 de plante aduse de pe patru continente, 500 de palmieri, 3.000 de arbusti, 1.200 de copaci si peste 600.000 de flori, complexul Therme Bucuresti devine cea mai mare gradina botanica din Romania.

palmieri

3. Cel mai modern sistem de purificare a apei

Tratarea apei la Therme Bucuresti se face prin procedeul de ozonificare ( cel mai performant sistem de purificare a apei )
Prin procedeul de ozonificare in timp de 10 – 15 minute apa devina pura, bacteriile sunt distruse iar clorurile si metalele grele sunt eliminate.

4. Cea mai mare piscina cu valuri din România

Cu o adancime ce variaza de la 1 la 3 metri si o suprafata de 560 m2, piscina cu valuri din zona Galaxy este cea mai mare piscina cu valuri din Romania.

 piscina cu valuri

5. Cel mai adanc foraj geotermal din Romania ( din ultimii 25 de ani )

Apa folosita in bazinele de la Therme Bucuresti este adusa la suprafata de la o adancime de 3.100 de metri si are peste 80 de grade celsius.Dupa racire si tratare apa ajunge la o temperaura constanta de 33 de grade.

6. Cel mai mare complex de saune din România

In cele 6 saune tematice si o baie de aburi se pot relaxa in acelasi timp 300 de persoane.Saunele tematice au temperaturi intre 50 si 90 grade, fiecare dintre ele cu parfum specific, ambianta sonora deosebita si design unic.

sauna

7. Unica cladire din România care isi produce singura energia

Therme Bucuresti utilizeaza in totalitate apa termala ca sursa de energie.Aproximativ 80% din energia de care are nevoie centrul pentru functionare este din resurse proprii.Autonomia energetica este asigurata 320 de zile din 365 de zile pe an.

8. Cea mai mare plantatie interioara de palmieri din Europa

Dupa 700 de zile de aclimatizare si ingrijire in Olanda, cei 500 de palmieri adusi de pe 4 continente formeaza cea mai mare plantatie interioara din Europa.

palmieri

9. Cel mai batran copac aclimatizat in Romania

Cu o vechime de 120 de ani si o calatorie care a durat 14 zile, Copacul Tree of Life (Ficus Religiosa) este cel mai batran copac aclimatizat in Romania ( copacul a fost adus din China )

10. Cel mai extins complex bazat pe ape termale

Apa termala folosita la Therme Bucuresti este captata la o temperatura de peste 80 de grade Celsius. Dupa racire si tratare temperatura apei este constanta, de 33 de grade.La fiecare 4 ore, toata apa din bazine este recirculata si filtrata.

Informatii esentiale despre prima experienta la Therme Bucuresti au mai publicat si urmatoarele bloguri:

Complexul Therme Bucuresti, in presa internationala

New York Times titreaza date relevante despre acest complex:

Link

Business Insider, aminteate de cele 800.000 de plante din gradina botanica:

Link

Daily Mail lauda România pentru „cel mai mare centru cu ape termale din Europa”

Link

Daca ai fost la Therme lasa un comentariu mai jos si spune-ne experienta ta aici !

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *