Reteta de nuci umplute ne aduce aminte de anii copilariei,aceste fursecuri umplute cu crema de nuca se gaseau pe mesele gospodinelor la diferite ocazii si erau extrem de gustoase.
Pentru prepararea lor aveti nevoie de o forma speciala pe care o puteti gasi prin camara bunicilor,in piata sau chiar online.
- Ingredientele necesare pentru aluat sunt urmatoarele:
Adaugam intr-un vas margarina (sau untura) cu zaharul si se amesteca bine pana cand zaharul este topit,adaugam ouale „intregi”,vanilia si amoniacul stins cu putin otet.Omogenizam bine toate ingredientele dupa care adaugam laptele si faina.
- Pentru crema aveti nevoie de urmatoarele:
- 300g. Lapte
- 2 linguri Faina
- 200g Unt
- 200g Zahar
- 150g Nuci macinate
- Esenta Rom
Laptele impeuna cu faina se pun pe foc si se fierb,se adauga untul,zaharul,nucile si esenta de rom.
Din aluat se fac mici bilute pentru a umple forma de nuci mentionata mai sus,inchidem forma si o punem la flacara de la aragaz cca. 1 minut, pana prinde o culoare usor rosiatica.
Dupa ce s-au racit, in formele rezultate ( cojile de nuci ) se adauga crema dupa care se pot pudra cu zahar pudra.